28 Nisan 2012 Cumartesi

Chronicle (2012)

Yönetmen:
Rating:
imdb
7.4 (28,175 Oy)
rotten
7.1 (F:127 R:23)
Vizyon Tarihi:
28 Ocak 2012 (Fransa)
Süre:
84 dakika
Dil:
İngilizce
Senaryo:
Görüntü Yönetmeni:
Yapımcılar:
Firma:
Adam Schroeder Productions | Davis Entertainment
Web Sitesi:
Çekim Yeri:
Artscape Theater, D F Malan Street, Cape Town, Western Cape, South Africa
İzleyecek / İzleyen:
Bütçe:
$12,000,000
 

filmin özeti:  Meraklı, haşarı ve liseli üç sıkı arkadaş, şans eseri keşfettikleri bir yer altı tünelinde, kendilerine doğaüstü güçler kazandıracak bir 'şeyle' karşı karşıya gelirler. Ve aynı gün içinde üçü de sadece düşünce gücüyle çevrelerindeki canlı-cansız her şeyi kontrol edebilir hale gelirler. Başta sadece ortalığı karıştırmak ve eğlenmek için kullandıkları bu süper güçler, kısa sürede insanların hayatlarıyla oynadıkları bir kumara, oyuna dönüşecektir. Tüm bu süreçte ise kamera kayıttadır...
Genç yönetmen Josh Trank'in ilk uzun metrajlı sinema filmi olan yapımın başrollerini Michael B. Jordan, Dane DeHaan, Alex Russell paylaşıyor. Senaryo ise Max Landis'e ait.(alıntıdır:http://www.beyazperde.com/filmler/film-184617/



film farklı bir bakış açısı getiriyor. tanıdımadıkları bir cisimle temasları sonucu olağanüstü özellikler kazanan 3 arkadaşın bu özellikleri tanıma ve bu özellikleri iyi-kötü şekilde kullanmalarını kendi kamera çekimleriyle anlatmaya çalışan bir film.
film anlatım olarak 2 kamera görüntüsüyle izliyoruz. birincisi oyuncuların kendi kamerası. bu kameranın görüntüleri yer yer amatör kameralarda olduğu gibi biraz daha kötü. diğer kamerada normal kamera çekimi.
filmin başlarında oyuncuların psikolojik durumları ve hayatlarından kesitler sunulurken ilerleyen bölümlerde kazandıkları olağanüstü güçleri tanıma ve geliştirme bölümü final bölümü ise kazandıkları bu güçlerin iyi-kötü kullanımı üzerinde duruyor.


film insan ayrı bir tat bırakıyor. bugüne kadar bir çok süper kahraman filmi izldik. süperman, batman, örümcek adam gibi. bu filmlerin ana noktası süper kahramanlara özellik katan özellikler kötüler için kullanılıyordu. fakat chronıcle' da kahramanların kendini tanıma ,anlama ve gücü kendine göre anlandırma çabasının anlatımıyla ayrı bir tat bırakıyor. eksi yönlerine gelince bazı yerlerde insanları sıkması.


dane dehaan(amdrew detmer) a değinmeden geçemeyeceğim. oyuncu kötü koşullarda yaşamış, toplum içinde yalnız ve kendini hep haksızlığa uğramış rolünü çok iyi oynamış. eğer kendini diğer rollerdede geliştirirse bir ikon haline dönüşebilir. fakat bu tarz rollerin ilerde üzerine yapışma durumu var.

film üzerinde çok olumsuz eleştirilerin olduğunu göreceksiniz. fakat sürekli film izleyenlerin damaklarında farklı bir tat bırakmak için bir atımlık:chronıcle

onun için  dizivetakiphs olarak puanımız: 7,6

                                                                                                                          halit sarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder